Energetische huisreiniging

Een huisreiniging is een energetische schoonmaak van ongewenste en/of verouderde energieën in huis. Het huis wordt gezuiverd en negatieve energieën zullen verdwijnen of in balans worden gebracht.

De verschijnselen die kunnen duiden op een energetisch verontreinigd huis zijn bijvoorbeeld:

  • Er hangt een gespannen sfeer in huis of in bepaalde kamer
  • Een ruimte kan erg “zwaar voelen”
  • Buitenshuis voel je je energiek en levendig, binnenshuis voel je je lusteloos, onrustig, prikkelbaar of depressief
  • Je ervaart slaapproblemen, hebt veel last van nachtmerries of je wordt niet uitgerust wakker
  • Je kunt een druk op de borst voelen
  • De onderlinge verhouding tussen de bewoners kan verstoord zijn of er is een onderlinge spanning tussen medebewoners.
  • Bepaalde plekken in huis worden gemeden omdat ze niet fijn voelen, koud of onbehaaglijk voelen of je ervaart spontaan een rilling
  • Gevoel hebben bekeken te worden
  • Huisdieren zijn zich anders gaan gedragen
  • Je huis is moeilijk schoon of opgeruimd te houden

Wanneer je één of meerdere verschijnselen ervaart is het aan te raden een energetische huisreiniging te overwegen.

Oorzaken van een energetisch verontreinigd huis

De ervaring leert dat men vaak als eerste denkt aan entiteiten (een overleden persoon, ook wel ziel of geest genoemd, die niet beseft dat hij of zij geen aards lichaam meer heeft), geesten, zwarte magie, aardstralen of wateraders, als gevraagd wordt naar de oorzaak van een energetisch verontreinigd huis.

Dit is gedeeltelijk waar. Een groot gedeelte van de verontreiniging vindt ook plaats door de bewoners zèlf (of ex-bewoners in het geval men een nieuw huis betrekt).

Negatieve emoties of emotionele toestanden zoals woede, ergernis, depressie, stress, verdriet, angst, irritatie etc., van een persoon blijven vaak lang in een ruimte ‘hangen’. Dit is afhankelijk van hoe lang, sterk of vaak het voorkomt.

Mijn werkwijze

We beginnen altijd met een kort, inleidend gesprek. Wie ben jij? Welke klachten ervaar je? Op welke plek(ken) worden de klachten ervaren? Heb je zelf een idee waar het vandaan kan komen? Wat heb je al geprobeerd?

Entiteiten willen soms iets vertellen aan de bewoners of ze zijn om een bepaalde reden gebonden aan de locatie en kunnen niet verder. Deze entiteiten zal ik proberen naar het licht te begeleiden. Meestal gaan ze daar zonder problemen naar toe waneer ze een eventuele boodschap hebben overgebracht.

Als eerste maak ik een rondje door het huis om de sfeer op me in te laten werken, daarna zoek ik contact met eventueel aanwezige entiteiten om hun boodschap / verhaal aan te horen. Waarna ik de entiteit(en) zal begeleiden naar het licht.

Met behulp van mijn pendel en salie reinig ik daarna het huis. Salie is een gedroogd kruid dat vrij sterk ruikt. Met salie haal ik alles in huis weg wat er niet hoort, zoals entiteiten of negatieve energieën. Aan het eind van de reiniging sluiten we af met een kort gesprek, waarin ik je kan vertellen wat de entiteit kwam doen of vertellen.

Wegens privé omstandigheden is het op dit moment voor mij niet mogelijk om een reiniging uit te voeren. Binnenkort kan er weer een afspraak met mij worden gemaakt.