Lichtwerkers

De term lichtwerker wordt steeds vaker gebruikt, maar wat is een lichtwerker precies en wat is hun rol in de samenleving?

Als je regelmatig (online) tijdschriften leest over welzijn, spiritualiteit of bewustzijnsverruiming, ben je waarschijnlijk de term ‘lichtwerker’ tegengekomen. En hoeveel verwijzingen er ook naar worden gemaakt, je weet misschien nog steeds niet helemaal zeker wat een lichtwerker eigenlijk is en hoe je er een kunt identificeren.

Hoewel er geen wetenschappelijk onderbouwde bewijs of onderzoeksstudies zijn die kunnen zeggen wat een lichtwerker is, proberen steeds meer mensen meer te weten te komen over deze gedreven zielen.

Dus, wat is een lichtwerker?

De eenvoudigste manier om lichtwerkers te omschrijven zou zijn als wezens die een enorme aantrekkingskracht voelen om anderen te helpen. Deze spirituele wezens, ook wel kristallen baby’s, indigo’s, aardengelen en sterrenzaden genoemd, treden vrijwillig op als een baken voor de aarde en zetten zich in om de mensheid te dienen.

Ze voelen vaak vanaf hun jeugd meer vriendelijkheid en mededogen jegens mens en dier.

Lichtwerkers hebben de neiging gevoelig te zijn en daarom voelen ze verdriet en angst voor de ellende die in de wereld om hen heen heerst. Dit is de reden waarom ze de neiging hebben om beroepen te kiezen waarin hun empathische aard kan worden gebruikt om mensen in nood te helpen, zoals verpleging, therapie, revalidatie, genezing, zorgverlening, veterinaire diensten, onderzoek en onderwijs enz.

Lichtwerkers zijn intuïtief en worden gedreven door hun interne leiding. Ze kunnen vaak goed de emoties en behoeften van andere levende wezens waarnemen, waardoor ze hun helende krachten kunnen gebruiken en richten op degenen die hulp nodig hebben. Ze geloven ook in het uitvoeren van gecoördineerde inspanningen om negatief bewustzijn te verdrijven of weg te jagen met behulp van hun positieve energieën en genezende krachten.

Niet alle lichtwerkers realiseren zich meteen de aard van hun spirituele roeping. Hoewel sommige beseffen dat hun doel op aarde is om het collectieve bewustzijn van de mensheid te verhogen, kunnen verschillende lichtwerkers alleen een drang tot dienen en mededogen in hun eigen hart voelen, en dat ze zich goed voelen wanneer ze anderen door moeilijke tijden heen helpen.

Er is vaak wat intuïtieve begeleiding voor nodig – naast het doorlopen van het proces van zelfrealisatie en ontdekking – om te beseffen dat het hun missie op aarde is om op welke manier dan ook een positieve impact te maken. Gezien het feit dat ze worden geconfronteerd met dezelfde beperkingen en obstakels als ieder andere sterfelijke wezens, kan deze manier van spiritueel ontwaken en afstemmen op hun innerlijke licht soms jaren duren voor een lichtwerker.

Het begrip ‘lichtwerker’ kan misverstanden oproepen, omdat het een bepaalde groep zielen onderscheidt van de rest. Het kan aanleiding geven tot het misverstand dat deze groep zielen op één of andere manier superieur is aan anderen, degenen die ‘niet voor het licht werken’. Deze gedachtelijn is misplaatst en geheel in strijd met het wezen van lichtwerk.

Ten eerste zijn superioriteitsclaims, hoe subtiel ook, erg onverlicht. Het gevoel dat je beter of verder bent, weerhoudt je ervan te groeien naar een open en liefhebbend bewustzijn.

Ten tweede zijn lichtwerkers niet ‘beter’ of ‘hoger’ dan wie dan ook. Zij hebben wel een andere achtergrond dan degenen die niet tot deze groep behoren. Ze beschikken over bepaalde psychologische kenmerken die hen als groep onderscheiden.

Ten derde wordt elke ziel op een gegeven moment in z’n ontwikkeling een lichtwerker, dus de term ‘lichtwerker’ is uiteindelijk van toepassing op iedereen.

Herken je jezelf in de onderstaande kenmerken dan is de kans groot dat jij ook een lichtwerker bent.

  • Lichtwerkers voelen zich van jongs af aan anders, en vaak ook buitengesloten, eenzaam en onbegrepen. Als ze ouder zijn, worden ze vaak (noodgedwongen) individualisten die hun eigen, niet gebaande paden moeten vinden.
  • Vaak kunnen lichtwerkers binnen bestaande organisatiestructuren en banen hun draai niet vinden. Lichtwerkers hebben van nature een anti-autoritair temperament: zij verzetten zich tegen waarden of regels die louter gebaseerd zijn op macht of hiërarchie. Deze anti-autoritaire trek is sterk aanwezig ook al zijn ze nog zo timide en bescheiden.
  • Lichtwerkers voelen zich aangetrokken tot een vorm van hulpverlening, bijvoorbeeld een beroep als therapeut, arts of onderwijzer. Ook al ligt hun werk of beroep op een ander terrein, de drang tot hulpverlening is innerlijk duidelijk aanwezig.
  • Lichtwerkers hebben een spiritueel levensbesef en dragen bewuste of onbewuste herinneringen met zich mee aan de niet-aardse lichtsferen waaruit ze komen. Ze kunnen heimwee daarnaar voelen, zich een vreemde voelen in de aardse werkelijkheid.
  • Lichtwerkers hebben een natuurlijk respect voor het leven, dat zich vertaalt in liefde voor dieren en zorg voor het milieu. De agressie die er is ten opzichte van het dieren- en plantenrijk op aarde stemt hen droevig en kan hen zeer diep raken.
  • Lichtwerkers zijn zachtmoedig, gevoelig en invoelend. Ze kunnen moeite hebben met het omgaan met agressie en het opkomen voor zichzelf. Kunnen dromerig of zweverig of zeer idealistisch zijn, en onvoldoende geaard. Omdat ze gemakkelijk (negatieve) emoties van anderen oppikken, is het belangrijk voor hen dat ze zich regelmatig kunnen terugtrekken, zodat ze het contact met zichzelf kunnen herstellen.
  • Lichtwerkers hebben vele levens geleefd op aarde die in het teken stonden van spiritualiteit en godsdienst. Ze waren rijkelijk vertegenwoordigd in de talrijke religieuze ordes van jullie verleden, als monnik, non, kluizenaar, heks, sjamaan, medicijnvrouw of priester(es). Binnen wereldse gemeenschappen waren zij degenen die de brug sloegen tussen de aardse wereld en de wereld aan gene zijde. Zij werden hierom vaak afgewezen en vervolgd. Velen van jullie zijn op de brandstapel geëindigd om de vermogens die jullie bezaten. De trauma’s van vervolging hebben in jullie ziel diepe sporen achter gelaten.

Lees nog veel meer over lichtwerkers op lichtwerkersnederland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *