Nantiinaq

Het stadje Portlock in Alaska werd zo’n 70 jaar geleden plotseling verlaten. Van de ene op de andere dag vertrokken de bewoners naar een ander dorp. De Reden? Nantiinaq oftewel “groot harig wezen”. Er zijn meldingen van goudzoekers en jagers die zo vaak vermist werden dat het gemeengoed werd. Hun lichamen werden naar verluidt gevonden in een kreek en het leek alsof hun ledematen uit elkaar waren gescheurd.

In een uitgave van de Anchorage Daily News (15 april 1973) werd in een hoofdartikel verteld over de verlaten conservenfabriek Portlock bij Port Chatham. De schrijver had het verhaal gehoord van een onderwijzer en zijn vrouw tijdens een boottocht in English Bay (Nanwalek) .

Het verhaal:

“Portlock begon zijn bestaan ​​ergens na de eeuwwisseling als een conservenfabriek. In 1921 werd daar een postkantoor gevestigd, en een tijdlang leefden de bewoners, voornamelijk inboorlingen van een Russisch-Aleut-mix, in vrede met hun schilderachtige berg-en-zeeomgeving.

Volgens het Daily News-verhaal begonnen ergens in de beginjaren van de Tweede Wereldoorlog geruchten over het Kenai-schiereiland te sijpelen dat er iets niet klopte in Portlock. Mannen uit de conservenfabriek zouden naar verluidt de heuvels in gaan om op Dall-schapen en beren te jagen, en nooit meer terug te keren. Erger nog, soms deden er verhalen de ronde over verminkte lichamen die in de lagune werden meegesleurd, verscheurd en uiteengereten op een manier die beren niet konden of wilden doen.

“Er werden verhalen verteld over dorpelingen die elanden volgden over zachte grond. Ze zouden reusachtige, mensachtige sporen van meer dan 30 centimeter lang vinden die op die van de eland sloten, de tekenen van een korte worsteling waarbij het gras was gematteerd, en dan alleen de diepe sporen van het mensachtige dier dat vertrok naar de hoge, mist -omhulde bergen …”

Het artikel gaat verder met te vertellen hoe de bewoners besloten massaal te verhuizen, en in 1950 werd het Amerikaanse postkantoor daar gesloten.

Ook op dit moment schijnt Nantiinaq daar nog steeds voor onrust angst te zorgen bij de weinige mensen die het spookstadje bezoeken.

Op Discovery+ is een serie (Alaskan Killer Bigfoot) te zien over 4 mannen die het stadje nieuw leven willen inblazen maar dan moeten ze wel zeker weten dat Nantiinaq en zij daar samen in vrede kunnen leven…

Getagd , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *